HR IT EN DE

tz svetvincentO SVETVINČENTU

  • Svetvincent
  • Svetvincent
  • Svetvincent
  • Svetvincent

Svetvinčenat, Savičenta, San Vincenti, tri naziva istog mjesta, kojima je polazište u imenu zaštitnika, hispanskog mučenika sv. Vincencija i istoimenoj opatiji oko koje se razvio gradić...

Srednjovjekovni gradić Svetvinčenat, smješten na jugu središnje Istre, jedan je od istarskih dragulja u kojem tek posljednjih godina oživljava turistička ponuda posebice kroz razne manifestacije koje se odigravaju u izvanredno atraktivnim povijesnim prostorima ovog gradića.

U srednjovjekovnom kaštelu obitelji Morisini-Grimani u ljetnim se mjesecima odvijaju programi u sklopu Istraetnojazz festivala, a obližnji prekrasni glavni gradski trg i okolni prostori pozornica su već tradicionalnog Festivala plesa i neverbalnog kazališta.

Srpanj nam donosi mirise i okuse sira sa Festivalom sira a u mjesecu kolovozu, u predivnom se gradu oživi srednjovjekovni štih tokom Srednjovjekovnog festivala koji ima kao svoji centar događanja srednjovjekovni kaštel Morosini-Grimani. Krajem jeseni, u mjestu se održava Smotra mladega vina, enološki događaji koji sakuplja renomirane hrvatske vinare, svaki sa svojim novitetima.
Hrvatska turistička zajednica   Istra turistički portal   Opcina Svetvinčenat   Istra culture   Istarska razvojna turistička agencija   Istra gourmet   Domus bonus   Istra trails   Istra bike   EDEN   Tripadvisor   Tourist Croatia Tourist portal  

   rss            valid rsscss 3 html 5 
Copyright © 2011 Turistička zajednica Općine Svetvinčenat.


gerenčir