
- This event has passed.
TRADIZIONE A TAVOLA – “JELA IZ PINJATE”
1 travnja - 2 travnja

“Tradizione a tavola: jela iz pinjate“ – potpuni doživljaj istarskih autohtonih jela s okusom tradicije
Sve ljubitelje istarske kuhinje i autohtonih, tradicionalno pripremljenih jela od 18. ožujka do 2. travnja ponovno očekuju iznenađenja na pjatima lokalnih konoba u Balama, Kanfanaru i Svetvinčentu. Jedinstveni, sad već dobro poznati događaj “Tradizione a tavola: jela iz pinjate“ otvorit će ovogodišnju istarsku gourmet sezonu, a posjetitelji će imati priliku kušati jela naših nona spravljenih upravo onako kako su ih one pripremale – s puno ljubavi i znanja koje se prenosilo na mlađe generacije.
Njegujući bogatu tradiciju kraja i domaće namirnice, konobe Klarići, OPG Ondina, Mrgani 42, Kod Kancelira i Izletište Pekici i ovog proljeća pripremaju ukusna i maštovita jela na kojima su odrasle brojne generacije Istrijana. Naglasak je prvenstveno na kuhanim, umjereno začinjenim jelima, s jednostavnim prilozima od povrća i tjestenine, mnoštvom samoniklog bilja i salata, obvezno začinjenih s vinskim octom i maslinovim uljem. Neizostavnu ponudu svakako čine i istarski pršut i ovčji sir, nadaleko poznata domaća pašta, razne juhe i tradicionalna istarska maneštra, ali i domaća vina istarskih vinara koja se savršeno sljubljuju s okusima ovih istarskih jela.
Jednostavnost i lakoću postojanja u Istri moguće je, između ostalog, doživjeti i kroz jela iz pinjate. Zbog toga smo za Vas odabrali autohtona istarska jela, pripremljena na tradicionalan način, koja možete doživiti u našim konobama:
- Konoba KLARIĆI – Klarići 83, tel. +385 91 584 5810
- Izletište Pekici – Pekici 1, tel. +385 91 367 3378
- Konoba POLI ONDINE – Bričanci 4, tel. +385 52 560-051
- Konoba Mrgani 42 – Mrgani 42, +385 91 152 6034
- Konoba KOD KANCELIRA – Istarska 3, Bale, tel. +385 52 824 445
Cijena menija iznosi 20 eura.
Preporuča se prethodna najava.