Održana završna presica projekta “Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?”

Na završnoj presici u Svetvinčentu, 25. srpnja, rezultate projekta “Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?” predstavili su načelnik Općine Svetvinčenat Dean Perković, voditeljica projekta Larisa Kontošić, te partneri; direktor Turističke zajednice Općine Svetvinčenat Dean Pustijanac, te ravnateljica Dječjeg vrtića Balončić Elijana Perković

Općina Svetvinčenat kao nositelj projekta vodila je aktivnost uređenja dječjeg igrališta na temu ribarstva i mora pored Dječjeg vrtića Balončić, za čije je izvođenje angažiran REDOX d.o.o. Najveće oduševljenje kod djece izaziva kombinirana sprava u obliku broda, koja osim tobogana, penjalice, cijevi za provlačenje i mrežastog mosta, ima i kormilo i dalekozor. Uz brod su postavljeni i njihalica dupin, mostić kornjača i vanjska školska ploča, a uz stazu do vrtića postavljene su i kante za selektivno prikupljanje otpada.

Osmišljena je i realizirana tematska i edukativna staza na temu ribarstva i mora, za čiji je sadržaj angažiran stručnjak u tom području, Goran Stjepić, univ.bacc.mariscient, dok je za dizajn, uklopljen u ambijent, bila zadužena PROMO ZONA. Osim table sa igrom kocki vrtilica čiji su sadržaj oslikavala i vrtićka djeca, postavljena je i tabla sa stripom na čakavštini, te tabla Jeste li znali? sa zanimljivim činjenicama o moru.

Od veljače do travnja ove godine, u Dječjem vrtiću Balončić organizirane su 3 edukativne radionice. Prvu je održao profesionalni ribar Anđelo Rabar iz Fažane koji je svojim dugogodišnjim ribarskim iskustvom upoznao djecu sa tradicionalnim ribarenjem. Drugu radionicu na temu morskih organizama i staništa s posebnim naglaskom na zaštitu mora od zagađenja, održala je dr.sc. Daniela Marić Pfannkuchen, viša znanstvena suradnica iz Centra za istraživanje mora Rovinj – Institut Ruđer Bošković. Treća i posljednja iz ovog projekta bila je edukativna radionica / interaktivna predstava “Dobre navike” u izvedbi pulskog Teatra Naranča.

U ožujku je održan i studijski posjet 50-ak vrtićke djece Rovinju. Djeca su s odgojiteljicama posjetila ekomuzej “Kuća o batani”, Aquarium, rovinjsku tržnicu i ribarnicu.

Recepti za izradu zajedničke riblje kuharice prikupljani su anketnim upitnikom dijeljenim putem društvenih mreža i aplikacija za razmjenu poruka te fizički od lokalnog stanovništva. Osim nositelja projekta i partnera, u prikupljanju recepata posebno su se angažirali Osnovna škola Svetvinčenat i Osnovna škola Juršići. U kuharicu su uključeni radovi morske tematike djece Dječjeg vrtića Balončić. Prikupljeno je sveukupno šezdeset anketnih upitnika. Dvojezična kuharica (hrvatski, engleski) odličan je primjer očuvanja bogatoga tradicijskog nasljeđa konzumiranja ribe na području Općine Svetvinčenat, ali i promocije tradicijske lokalne kuhinje među mlađim stanovništvom te domaćim i stranim posjetiteljima. Osim u tiskanom izdanju, kuharica će biti dostupna i na web stranici Općine Svetvinčenat.

Početkom godine krenulo je snimanje edukativnog filma na temu ribarske baštine na Savičenštini. Aleksandra Pekica s obitelji predstavila je process pripreme bakalara na bijelo, soljenja sardela i pripremu na savur. Sniman je i pogon prerade bakalara na sv.Kirinu, a zanimljive doživljaje iz svog života ispričao je Feručo Lazarić, koji svijetom korača na slijepo, ali nikako zbog te činjenice, manje aktivno. 20-minutni film u ROSE ART produkciji prikazan je na završnoj gastro manifestaciji projekta u Kaštelu Morosini Grimani 3. Srpnja koja je ugostila profesionalnog kuhara Davida Skoku, poznatijeg kao Ribarev sin, koji je pripremao 3 različita riblja jela za stotinjak osoba. Održana je i izložba dječjih radova na temu ribarske baštine. Ova aktivnost u organizaciji je Turističke zajednice Općine Svetvinčenat ROVERAC obrt.

Projekt „Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?“, odobren je u sklopu FLAG Natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 1.1.1. „Razvoj i unapređenje objekata i drugih javnih prostora te sadržaja povezanih s ribarskom baštinom“, FLAG-a „ISTARSKA BATANA“. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

MORSKE ŠTORIJE U SAVIČENTI – ODRŽANA GASTRO MANIFESTACIJA

3. srpnja, u kaštelu Morosini Grimani u Svetvinčentu, održana je završna gastro manifestacija projekta “Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?” sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Osim radionice soljenja srdela za najmlađe, posjetitelji su se mogli okušati u izradi origamija morskih motiva, u kreiranju višebojnih meduza, te isprobati različite zabavne igre. Održana je izložba crteža Dječjeg vrtića Balončića, koje su djeca stvarala u tijeku projekta. Prezentirana je dvojezična kuharica zajedničkih i tradicionalnih ribljih recepata Općine Svetvinčenat, koja je bila dostupna posjetiteljima uz platnene torbe sa otisnutim receptima, te je projiciran kratki edukativni film na temu ribarske baštine na Savičenštini, također snimljen u sklopu projekta. Poznati istarski chef David Skoko sa svojim timom, pripremao je i prezentirao 3 različita riblja jela, koja nikoga nisu ostavila ravnodušnim.

Morske štorije donijele su u Savičentu i novo tematsko dječje igralište i edukativnu stazu, 3 edukativne radionice za vrtićarce, studijsko putovanje u Rovinj, a nakon jučerašnje dobre atmosfere na gastro manifestaciji vjerujemo i novu tradiciju.

___________________________

LINK NA EDUKATIVNI FILM: https://www.youtube.com/watch?v=XzjBqBrKq88

LINK NA DVOJEZIČNU KUHARICU:Kuharica-Opcine-Svetvincenat.pdf

___________________________

NOSITELJ PROJEKTA: Općina Svetvinčenat, PARTNERI: Dječji vrtić Balončić, TZ Općine Svetvinčenat

NOSITELJ AKTIVNOSTI: TZ Općine Svetvinčenat, ORGANIZATOR: Roverac obrt

Projekt “Morske štorije u Savičenti -Ča more zna?”, odobren je u sklopu FLAG Natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 1.1.1.”Razvoj i unapređenje objekata i drugih javnih prostora te sadržaja povezanih s ribarskom baštinom”, FLAG-a “ISTARSKA BATANA”.

 

ODRŽANA 3. EDUKATIVNA RADIONICA IZ PROJEKTA “MORSKE ŠTORIJE U SAVIČENTI-ČA MORE ZNA?”

U srijedu 19. travnja 2023., u prostorijama Dječjeg vrtića Balončić u Svetvinčentu, održana je treća i posljednja u sklopu projekta Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?, edukativna radionica/interaktivna predstava “Dobre navike” u izvedbi pulskog Teatra Naranča. Nositelj projekta je Općina Svetvinčenat, a partneri su Dječji vrtić Balončić i Turistička zajednica Općine Svetvinčenat. Kroz edukativne radionice doprinosi se osvještenosti djece o važnosti ribarstva i riblje prehrane za zdravlje, rast i razvoj.

 

Projekt “Morske štorije u Savičenti -Ča more zna?”, odobren je u sklopu FLAG Natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 1.1.1.”Razvoj i unapređenje objekata i drugih javnih prostora te sadržaja povezanih s ribarskom baštinom”, FLAG-a “ISTARSKA BATANA”.

Online edukacija za privatne iznajmljivače

U ponedjeljak 24.4.2023. godine, u suradnji turističkih zajednica općina Bale-Valle, Barban, Kanfanar i Svetvinčenat, održate će se edukacija za privatne iznajmljivače u online obliku.

Naime, temeljem rezultata dobivenih iz ankete o interesima iznajmljivača za edukacijama, turističke će zajednice zajednički organizirati edukaciju na temu administrativnog poslovanja privatnih iznajmljivača, a edukaciju će održati predstavnici Interliga – savjetovališta za iznajmljivače.

Edukacijom (koja će trajati oko 2 sata) će biti obuhvaćene sve teme vezane uz zakonske i financijske obveze iznajmljivača, ali dijelom i teme vezane uz marketing, oglašavanje na portalima i dr.

Početak edukacije je u 18:30 sati, a iznajmljivači koji su zainteresirani za sudjelovanje istoj se mogu pridružiti putem poveznice: https://zoom.us/j/94370443071?pwd=YWRlTFFKOWdpVjZpT2RSWHkwbG93Zz09

Ako još niste pristupali edukacijama ili sastancima na ovaj način, preko Zoom aplikacije, u nastavku donosimo i upute kako instalirati aplikaciju i priključiti se edukaciji.

Edukacija započinje u 18:30 sati, no na poveznicu za pristupanje edukaciji možete kliknuti i malo ranije, da budete sigurni da je sve u redu (ako tako učinite, otvorit će se ekran na kojemu će samo pisati da se čeka da voditelj sastanka/edukacije pokrene edukaciju, a kada edukacija krene, otvorit će Vam se i slika i zvuk).


Korištenje Zoom aplikacije

Napominjemo da je za prisustvovanje edukaciji potrebno imati instaliranu aplikaciju Zoom. Ako nemate instaliranu aplikaciju, molimo da si ju instalirate prije početka edukacije.

Instalacija Zoom aplikacije je jednostavna i gotova u nekoliko koraka. Ako poveznici pristupate putem računala, instalacija aplikacije pokrenut će se automatski kada kliknete na poveznicu, a ako želite Zoom imati na svom mobitelu, kada kliknete na poveznicu također će Vam se odmah pokazati mogućnost instalacije ove aplikacije za mobitele.

Pristupanje Zoom sastanku

Nakon što ste instalirali aplikaciju, sastanku možete pristupiti na 2 načina:

1. (za mobitele) Pritiskom na poveznicu iz e-maila nakon čega će mobitel sam pokrenuti Zoom aplikaciju i odmah ući u sastanak (najlakši način) ili otvaranjem Zoom aplikacije na mobitelu i upisivanjem koda edukacije (Meeting ID i Passcode – navedeni u e-mailu niže).

2. (za računala) Pokretanjem ZOOM Cloud Meetings aplikacije i odabirom “Join a Meeting” s početnog ekrana te upisivanjem Meeting ID-a i Password-a iz dostavljenog e-maila

Aplikacija će Vas tražiti da upišete svoje ime (koje će biti vidljivo svima) i pokrenuti sastanak. Iz sigurnosnih razloga, inicijalno su Vam onemogućeni mikrofon i kamera te iste možete uključiti kada se želite uključiti u edukaciju (npr. za postavljanje pitanja) pritiskom na Start video i Join audio (Call via Devide audio).

Podaci o edukaciji (ako Zoom zatraži)
You are invited to a Zoom webinar.
When: Apr 24, 2023 06:30 PM Rome
Topic: Edukacija za male iznajmljivače – Kanfanar
Please click the link below to join the webinar:
Passcode: 038499
Or One tap mobile :
    +13602095623,,94370443071#,,,,*038499# US
    +13863475053,,94370443071#,,,,*038499# US
Or Telephone:
    Dial(for higher quality, dial a number based on your current location):
    +1 360 209 5623 US
    +1 386 347 5053 US
    +1 507 473 4847 US
    +1 564 217 2000 US
    +1 646 931 3860 US
    +1 669 444 9171 US
    +1 669 900 6833 US (San Jose)
    +1 689 278 1000 US
    +1 719 359 4580 US
    +1 929 205 6099 US (New York)
    +1 253 205 0468 US
    +1 253 215 8782 US (Tacoma)
    +1 301 715 8592 US (Washington DC)
    +1 305 224 1968 US
    +1 309 205 3325 US
    +1 312 626 6799 US (Chicago)
    +1 346 248 7799 US (Houston)
Webinar ID: 943 7044 3071
Passcode: 038499
    International numbers available: https://zoom.us/u/ad1EmNYVRy
Edukacija je namijenjena privatnim iznajmljivačima s područja općine Bale-Valle, Barban, Kanfanar i Svetvinčenat.

STUDIJSKI POSJET U SKLOPU PROJEKTA MORSKE ŠTORIJE U SAVIČENTI

U srijedu, 22.ožujka 2023. godine održan je studijski posjet djece iz Dječjeg vrtića Balončić, gradu Rovinju, u sklopu projekta “Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?”, kojeg Općina Svetvinčenat provodi u partnerstvu sa Dječjim vrtićem Balončić i Turističkom zajednicom Općine Svetvinčenat.

Djeca su s odgojiteljicama posjetila ekomuzej “Kuća o batani”, Aquarium, rovinjsku tržnicu i ribarnicu. Prošetali su rivom i vidjeli stari ribarski brod – batanu. Studijski posjet nadovezao se na radionice koje su prethodno odrađene u vrtiću, a djeca su upotpunila svoje stečeno znanje o ribarstvu, ribama i morskom svijetu.

Posjetom Muzeju batane pobliže su se upoznali s povijesnim karakteristikama s područja FLAG-a – tradicionalnim plovilom, načinom lova ribe kroz povijest i ribarstvom kao vrlo značajnim i egzistencijalnim čovjekovim zanimanjem u prošlosti.

Obilaskom ribarskog broda i audiovizuanim multimedijskim sadržajem (video pričom) “Putovanje batanom”, djeci je na zanimljiv način prikazano kako se nekad lovilo na drvenoj brodici – batani, kako su se ribari uz pomoć zvijezda orijentirali na moru, na kojem su dijalektu razgovarali i o načinima i vrstama izlova ribe.

Posjet tržnici i ribarnici bio je naročito zanimljiv što se tiče prepoznavanja riba koje se love na području FLAG-a, a u Aquariumu su djeca vidjela zaštićene i neke manje poznate vrste riba, rakova i morskih organizama. Morske organizme imali su prilike proučiti i vidjeti pod mikroskopom ( spužve), a posebno su uočili razliku između bačenih komadića plastike i morskih kamenčića.

U svim aktivnostima djeca su snažno doživjela naučeno, što će doprinijeti još jačem doživljaju i shvaćanju važnosti mora, ribarstva i ribarske baštine za našu lokanu zajednicu.

Organizacija studijskog posjeta projektna je aktivnost Dječjeg vrtića Balončić u kojoj je sudjelovalo 53-je djece iz tri odgojno obrazovne skupine i 8-ero odgojiteljica.

______________________

Projekt “Morske štorije u Savičenti -Ča more zna?”, odobren je u sklopu FLAG Natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 1.1.1.”Razvoj i unapređenje objekata i drugih javnih prostora te sadržaja povezanih s ribarskom baštinom”, FLAG-a “ISTARSKA BATANA”.

ODRŽANA 2. EDUKATIVNA RADIONICA PROJEKTA „MORSKE ŠTORIJE U SAVIČENTI – ČA MORE ZNA?“

U srijedu, 22. veljače 2023. godine u prostorijama Dječjeg vrtića Balončić, održana je druga edukativna radionica za djecu u sklopu projekta  „Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?“, kojeg provodi Općina Svetvinčenat u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Svetvinčenat i Dječjim vrtićem Balončić.

 

U posjet je ovoga puta došla dr.sc. Daniela Marić Pfannkuchen, viša znanstvena suradnica iz Centra za istraživanje mora Rovinj – Institut Ruđer Bošković, koja je održala zanimljivu radionicu na temu morskih organizama i staništa s posebnim naglaskom na zaštitu mora od zagađenja, te upoznala djecu sa akcijama i radom Centra i Laboratorija za evolucijsku ekologiju.

Posebno oduševljenje izazvale su fotografije sićušnih morskih organizama, ali i činjenica da će za mjesec dana neke od njih vidjeti mikroskopom, budući da je u sklopu projekta, predviđen i posjet rovinjskom akvariju koji je i dio Centra za istraživanje mora.

________________________________

Centar za istraživanje mora (CIM) Rovinj interdisciplinarni je istraživački centar čija je djelatnost usmjerena na osnovna i primijenjena oceanografska istraživanja. Osnovan je 1891. godine kao terenska stanica za prikupljanje organizama namijenjenih Berlinskom akvariju – Zoologische Station der Berliner Aquariums.

________________________________

Projekt „Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?“, odobren je u sklopu FLAG Natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 1.1.1. „Razvoj i unapređenje objekata i drugih javnih prostora te sadržaja povezanih s ribarskom baštinom“, FLAG-a „ISTARSKA BATANA“.

Više informacija o projektu: http://svetvincenat.hr/morske-storije-u-savicenti-ca-more-zna/

ODRŽANA 1. EDUKATIVNA RADIONICA – MORSKE ŠTORIJE U SAVIČENTI – ČA MORE ZNA?

U utorak , 15. veljače 2023. godine u prostorijama vrtića, održana je prva edukativna radionica za djecu Dječjeg vrtića Balončić o ribarskoj baštini i ribarstvu u sklopu projekta  „Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?“, kojeg provodi Općina Svetvinčenat u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Svetvinčenat i Dječjim vrtićem Balončić.

U posjet vrtićkoj djeci bio je profesionalni ribar Anđelo Rabar iz Fažane koji je svojim dugogodišnjim ribarskim iskustvom upoznao djecu sa tradicionalnim ribarenjem s naglaskom kako se nekad i sada lovila riba, način lova – mreže i udice, kako se čuvala od vremenskih uvjeta, pletenje i popravljanje ribarske mreže te učenje o prepoznavanju ribe. Svrha edukacije bila je podizanje svijesti kod djece o ribolovu kao zanimanju te važnosti ribarstva za ljudsku prehranu.

_________________________________________

Projekt „Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?“, odobren je u sklopu FLAG Natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 1.1.1. „Razvoj i unapređenje objekata i drugih javnih prostora te sadržaja povezanih s ribarskom baštinom“, FLAG-a „ISTARSKA BATANA“.

Više informacija o projektu: http://svetvincenat.hr/morske-storije-u-savicenti-ca-more-zna/

SUDJELUJTE U IZRADI KUHARICE OPĆINE SVETVINČENAT

Izrada kuharice zajedničkih ribljih recepata Općine Svetvinčenat jedna je od aktivnosti projekta “Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?”, kojeg provodi Općina Svetvinčenat u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Svetvinčenat i Dječjim vrtićem Balončić.

Izradom kuharice na hrvatskom i engleskom jeziku nastoji se SAČUVATI TRADICIJA PRIPREME RIBE I MORSKIH PLODOVA na području Općine Svetvinčenat i PROMOVIRATI TRADICIJSKA LOKALNA KUHINJA MEĐU MLAĐIM STANOVNIŠTVOM, TURISTIMA I POSJETITELJIMA. Recepte će oslikati djeca iz Dječjeg vrtića Balončić, a osim što će se tiskati, kuharica će biti svima dostupna i u digitalnom obliku na web stranicama partnera.

Ukoliko ste s područja Općine Svetvinčenat ili mislite da ste upoznati sa ovim krajem, zamolili bi da ispunite Obrazac i pridonesete oživljavanju jedne tradicije! Hvala!
LINK NA OBRAZAC:
_________________________________________

Projekt „Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?“, odobren je u sklopu FLAG Natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 1.1.1. „Razvoj i unapređenje objekata i drugih javnih prostora te sadržaja povezanih s ribarskom baštinom“, FLAG-a „ISTARSKA BATANA“. Više informacija o projektu: http://svetvincenat.hr/morske-storije-u-savicenti-ca-more-zna/

Predstavljen projekt “Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?”

 

U srijedu, 25. siječnja 2023. u prostorijama Općine Svetvinčenat održana je početna konferencija za medije, na kojoj su prezentirane aktivnosti projekta “Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?”, odobrenog za sufinanciranje na FLAG natječaju za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 1.1.1. Razvoj i unapređenje objekata i drugih javnih prostora te sadržaja povezanih s ribarskom baštinom iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014.-2020. FLAG-a Istarska batana.

Nositelj projekta je Općina Svetvinčenat, a partneri su Turistička zajednica Općine Svetvinčenat i Dječji vrtić Balončić.

 

Projekt se provodi od rujna 2022. do lipnja 2023., a jedna od glavnih aktivnosti je izgradnja i opremanje dječjeg igrališta na temu ribarstva i mora, na lokaciji postojećih igrala uz Dječji vrtić Balončić, kao i uređenje edukativne staze na istoj lokaciji. Ovom aktivnosti doprinijelo bi se valorizaciji općine Svetvinčenat kao mjesta FLAGa koja geografski nije smještena uz obalu mora, ali su njeni ljudi od davnina, tradicijski orijentirani i povezani sa morem što je vidljivo i iz lokalne ribarske gastronomije i što je veliki broj ljudi kroz rad u Tvornici ribljih konzervi u Rovinju bio zaposlen i ostvarivao prihode za život u industriji prerade ribe.

Stanovnici Općine Svetvinčenat već su imali priliku upoznati se s ovim projektom, jer je u ljetnim mjesecima provedena anketa u vrtiću i školama na temu ribarske baštine i tradicije konzumacije ribe na području općine.

Najmlađima će se ribarska baština u narednim mjesecima približiti i kroz 3 edukativna programa; radionicu Centra za istraživanje mora na temu morskih organizama i staništa s posebnim naglaskom na zaštitu mora od zagađenja, također profesionalni ribar će predstaviti djeci svoj radni dan i pripovijedati priče o ribarstvu i moru, a zdrave navike usvojiti će kroz interaktivnu dječju predstavu. Planiran je posjet i Aquariumu i Ekomuzeju Batana u Rovinju, a nabaviti će se i didaktička igrala, društvene igre i knjige na temu mora.

Na završnoj manifestaciji – ribarskoj fešti na kojoj će se promovirati tradicijska gastronomska ponuda ribljih jela s naglaskom na pripremu ribe na suvremen i tradicionalan način, predstavit će se i rezultati projekta: snimljen film o tradicijskoj preradi ribe, zajednička riblja kuharica za koju će se lokalno skupljati recepti, te izložba dječjih radova na temu ribarske baštine.

_______________

Ovim će se projektom, u konačnici, oživjeti pomalo zaboravljena, ribarska tradicija i identitet FLAG-a Istarska batana, na području Općine Svetvinčenat, stoga s nestrpljenjem očekujemo realizaciju projekta!

Projekt „Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?“, odobren je u sklopu FLAG Natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 1.1.1. „Razvoj i unapređenje objekata i drugih javnih prostora te sadržaja povezanih s ribarskom baštinom“, FLAG-a „ISTARSKA BATANA“.

Udio javne potpore iznosi 100% sveukupnih prihvatljivih troškova što iznosi 76.806,20 EUR/ 578.696,35 kn, od čega je 65.285,27 EUR/ 491.891,90 kn ili 85% doprinos EU sredstava, a 11.520,93 EUR/ 86.804,45 kn ili 15 % doprinos Republike Hrvatske.

 

NATJEČAJ za radno mjesto voditelja za projekte i administrativne poslove

Temeljem članka 40. stavka 2. Statuta Turističke zajednice Općine Svetvinčenat (Službene novine Općine Svetvinčenat 9/2020) raspisuje se

 

NATJEČAJ

za radno mjesto voditelja za projekte i administrativne poslove

  

Broj izvršitelja: 1 izvršitelj (m/ž), puno radno vrijeme

Mjesto rada: Svetvinčenat – Turistička zajednica Općine Svetvinčenat

Vrsta zaposlenja: na određeno

 

Kandidat mora ispunjavati sljedeće uvjete:

 1. da ima završen najmanje stručni studij ili preddiplomski sveučilišni studij,
 2. da zna jedan svjetski jezik,
 3. da poznaje rad na osobnom računalu,

 

Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objave Natječaja, koji se objavljuje na službenim Internet stranicama Turističke zajednice Općine Svetvinčenat –

www.tz-svetvincenat.hr

 

Prijave na Javni natječaj s potrebnom dokumentacijom dostavljaju putem elektronske pošte na: info@tz-svetvincenat.hr

Valjanom prijavom smatrat će se prijava zaprimljena najkasnije do 12. lipnja 2022. godine do 16:00 sati.

III. Prijava na Javni natječaj mora sadržavati:

 • ime i prezime kandidata, OIB
 • adresu,
 • broj telefona/mobitela i adresu elektroničke pošte,

Uz vlastoručno potpisanu prijavu na Javni natječaj, kandidati moraju dostaviti:

 1. životopis
 2. presliku osobne iskaznice
 3. dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja

Za osobe koje zadovoljavaju formalne uvjete iz natječaja bit će proveden prethodni intervju. Kandidat će biti obaviješten o vremenu i mjestu održavanja intervjua telefonskom putem ili putem elektronske pošte.

O rezultatima naječaja kandidati će biti obaviješteni elektroničkom poštom najkasnije u roku od 8 dana od dana donošenja Odluke o odabiru.

 

U skladu s odredbama Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18) i Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27.4.2016. o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) (Službeni list Europske unije, L119/1) za potrebe provedbe natječaja, kandidati prijavom na natječaj pristaju:

 • da se njihovi osobni podaci sadržani u natječajnoj dokumentaciji (kao i eventualno naknadno dostavljenoj dokumentaciji) i podaci nastali u tijeku provedbe natječaja, a kojom se dokazuje ispunjenje uvjeta koji su propisani natječajem, obrađuju od strane Turističke zajednice Općine Svetvinčenat i njezinih ovlaštenih osoba, isključivo u obimu i u svrhu provedbe natječaja za radno mjesto,
 • da su upoznati s pravom da u svakom trenutku tijekom provedbe natječaja mogu zatražiti pristup svojim osobnim podacima te ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade osobnih podataka kao i pravo na podnošenje prigovora na obradu osobnih podataka.

VII. Riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje korišteni u ovom Javnom natječaju odnose se jednako na muški i ženski rod bez obzira jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu.

Svetvinčenat, 2. lipnja 2022. godine

Direktor Turističke zajednice Općine Svetvinčenat