MORSKE ŠTORIJE U SAVIČENTI – ODRŽANA GASTRO MANIFESTACIJA

3. srpnja, u kaštelu Morosini Grimani u Svetvinčentu, održana je završna gastro manifestacija projekta “Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?” sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Osim radionice soljenja srdela za najmlađe, posjetitelji su se mogli okušati u izradi origamija morskih motiva, u kreiranju višebojnih meduza, te isprobati različite zabavne igre. Održana je izložba crteža Dječjeg vrtića Balončića, koje su djeca stvarala u tijeku projekta. Prezentirana je dvojezična kuharica zajedničkih i tradicionalnih ribljih recepata Općine Svetvinčenat, koja je bila dostupna posjetiteljima uz platnene torbe sa otisnutim receptima, te je projiciran kratki edukativni film na temu ribarske baštine na Savičenštini, također snimljen u sklopu projekta. Poznati istarski chef David Skoko sa svojim timom, pripremao je i prezentirao 3 različita riblja jela, koja nikoga nisu ostavila ravnodušnim.

Morske štorije donijele su u Savičentu i novo tematsko dječje igralište i edukativnu stazu, 3 edukativne radionice za vrtićarce, studijsko putovanje u Rovinj, a nakon jučerašnje dobre atmosfere na gastro manifestaciji vjerujemo i novu tradiciju.

___________________________

LINK NA EDUKATIVNI FILM: https://www.youtube.com/watch?v=XzjBqBrKq88

LINK NA DVOJEZIČNU KUHARICU:Kuharica-Opcine-Svetvincenat.pdf

___________________________

NOSITELJ PROJEKTA: Općina Svetvinčenat, PARTNERI: Dječji vrtić Balončić, TZ Općine Svetvinčenat

NOSITELJ AKTIVNOSTI: TZ Općine Svetvinčenat, ORGANIZATOR: Roverac obrt

Projekt “Morske štorije u Savičenti -Ča more zna?”, odobren je u sklopu FLAG Natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 1.1.1.”Razvoj i unapređenje objekata i drugih javnih prostora te sadržaja povezanih s ribarskom baštinom”, FLAG-a “ISTARSKA BATANA”.

 

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite li se pridružiti raspravi?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *