ODRŽANA 1. EDUKATIVNA RADIONICA – MORSKE ŠTORIJE U SAVIČENTI – ČA MORE ZNA?

U utorak , 15. veljače 2023. godine u prostorijama vrtića, održana je prva edukativna radionica za djecu Dječjeg vrtića Balončić o ribarskoj baštini i ribarstvu u sklopu projekta  „Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?“, kojeg provodi Općina Svetvinčenat u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Svetvinčenat i Dječjim vrtićem Balončić.

U posjet vrtićkoj djeci bio je profesionalni ribar Anđelo Rabar iz Fažane koji je svojim dugogodišnjim ribarskim iskustvom upoznao djecu sa tradicionalnim ribarenjem s naglaskom kako se nekad i sada lovila riba, način lova – mreže i udice, kako se čuvala od vremenskih uvjeta, pletenje i popravljanje ribarske mreže te učenje o prepoznavanju ribe. Svrha edukacije bila je podizanje svijesti kod djece o ribolovu kao zanimanju te važnosti ribarstva za ljudsku prehranu.

_________________________________________

Projekt „Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?“, odobren je u sklopu FLAG Natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 1.1.1. „Razvoj i unapređenje objekata i drugih javnih prostora te sadržaja povezanih s ribarskom baštinom“, FLAG-a „ISTARSKA BATANA“.

Više informacija o projektu: http://svetvincenat.hr/morske-storije-u-savicenti-ca-more-zna/

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite li se pridružiti raspravi?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *