ODRŽANA 2. EDUKATIVNA RADIONICA PROJEKTA „MORSKE ŠTORIJE U SAVIČENTI – ČA MORE ZNA?“

U srijedu, 22. veljače 2023. godine u prostorijama Dječjeg vrtića Balončić, održana je druga edukativna radionica za djecu u sklopu projekta  „Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?“, kojeg provodi Općina Svetvinčenat u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Svetvinčenat i Dječjim vrtićem Balončić.

 

U posjet je ovoga puta došla dr.sc. Daniela Marić Pfannkuchen, viša znanstvena suradnica iz Centra za istraživanje mora Rovinj – Institut Ruđer Bošković, koja je održala zanimljivu radionicu na temu morskih organizama i staništa s posebnim naglaskom na zaštitu mora od zagađenja, te upoznala djecu sa akcijama i radom Centra i Laboratorija za evolucijsku ekologiju.

Posebno oduševljenje izazvale su fotografije sićušnih morskih organizama, ali i činjenica da će za mjesec dana neke od njih vidjeti mikroskopom, budući da je u sklopu projekta, predviđen i posjet rovinjskom akvariju koji je i dio Centra za istraživanje mora.

________________________________

Centar za istraživanje mora (CIM) Rovinj interdisciplinarni je istraživački centar čija je djelatnost usmjerena na osnovna i primijenjena oceanografska istraživanja. Osnovan je 1891. godine kao terenska stanica za prikupljanje organizama namijenjenih Berlinskom akvariju – Zoologische Station der Berliner Aquariums.

________________________________

Projekt „Morske štorije u Savičenti – Ča more zna?“, odobren je u sklopu FLAG Natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 1.1.1. „Razvoj i unapređenje objekata i drugih javnih prostora te sadržaja povezanih s ribarskom baštinom“, FLAG-a „ISTARSKA BATANA“.

Više informacija o projektu: http://svetvincenat.hr/morske-storije-u-savicenti-ca-more-zna/

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite li se pridružiti raspravi?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *